PSB and Personalisation

PSB and Personalisation

PSB and Personalisation - a PhD project

This page provides info about my PhD project. More about the project and its findings can be found in my working papers and publications here.

MediaWatch og MitDR

PSBPosted by Jannick Sørensen Wed, May 20, 2009 10:22:53
I et interview på MediaWatch 12/5 2009 er jeg citeret for at "DR's nye site, 'Mit DR', der giver brugerne en personlig startside med indhold fra både dr.dk og andre sites, ligner et skridt i den gale public service-retning"

Jeg mener bestemt ikke at DR på vej i den gale retning som artiklen hævder; tværtimod. Det problem jeg peger på gælder alle massemedier, nemlig at problemet ved kommunikere via personlige medier. De personlige medier sætter brugeren i førersædet; spørgsmålet er så hvordan de klassiske massemedier håndterer den nye situation. Hvordan sætter man dagsordener, hvordan laver man markedsføring i de personaliserede medier?

De personaliseringteknologier, der gør at man som bruger kan vælge sin medieoplevelse mere selektivt (som f.eks. Facebook) fjerner magt fra alle redaktionelle medier; spørgsmålet er derfor hvordan disse medier reagerer på den nye situation.

Jeg synes at MitDR er et fantastisk godt initiativ, og en god måde at reagere på et medielandskab i hastig forandring. Men MitDR peger også dilemmaerne mellem massemedier og personlige medier.